HPG, şehit gerillanın kimliğini açıkladı

Şehit düşen 1 gerillanın kimlik bilgisini açıklayan HPG, “fedai yoldaşımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 7 kez savaş uçakları, 22 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

27 Kasım 2022 tarihli açıklamamızda, 25 Kasım 2022 günü Girê Cûdî Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen devrimci operasyonlarda işgalci TC ordusuna ağır darbe vurulduğunu, 19 işgalcinin cezalandırıldığını ve devrimci operasyonlar sırasında fedaice savaşarak gerçekleştirilen eylemin zaferle sonuçlanmasında büyük emek sahibi olan Medya yoldaşımızın ölümsüzler kervanına katıldığı bilgisini paylaşmıştık. Şehîd Zîlan’ın gösterdiği zafer çizgisinde yürüyerek fedailer ordusunun örnek bir militanı olan, yaşamı ve savaş tarzıyla ardında büyük bir mücadele mirası bırakan Medya yoldaşımız, Partimiz PKK’ye layık bir militan ve Kadın Özgürlük İdeolojisi’ni pratiğine güçlü bir şekilde aktararak yaşamsallaştıran öncü genç komutanlarımızdan olmuştur. Şehîd Sara ve Şehîd Rûkenler’in takipçisi Medya yoldaşımız, mücadelemiz boyunca her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Medya Özgür
Adı Soyadı: Havva Alkan
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Anber – Ragıp
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Kasım 2022 / Zap

Kurdistan tarihinde özgürlüğe olan bağlılığı ve bunun için geliştirdiği direnişlerle her zaman önemli bir konuma sahip olan Amed, partimiz PKK öncülüğünde gelişen Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin direniş tarihinde de önemli bir merkez olmuştur. Partimiz PKK’nin burada kurulması, düşmanın zindan vahşetine karşı Apocu fedai öncü kadroların insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir biçimde direnerek halkımızın onurunu koruması ve PKK’ye kimliğini kazandırması her zaman halkımızın Amed direniş ve serhildan çizgisini esas almasını sağlamıştır.

Medya yoldaşımız da halkımızın kültürüne bağlı ve yurtsever duruşlarından dolayı saygı duyulan ve Amed’in direniş geleneğinden beslenen değerli bir ailemizde dünyaya gelmiştir. Medya yoldaşımızın amcası düşmanın zindanlarında kalmış ve insanlık dışa uygulamalara tanıklık etmiştir. Aynı aileden olan ve Medya yoldaşımızın amcası Kevnar Amed – Nurettin Alkan yoldaşımız da 1994 yılında ölümsüzler kervanına katılmıştır. Süreç içerisinde bu değerli ailemizden Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına birçok katılım olmuştur.

Böylesi yurtsever ve Kürt kültürüne bağlı bir ailede büyüyen Medya yoldaşımız, kuşkusuz daha küçük yaşlardan itibaren partimiz PKK’yi ve Kurdistan gerillasını duymuştur. Gençlik dönemlerinden itibaren Partimizi anlamaya, tanımaya başlamış; belli sorgulama ve arayışlara yönelmiştir. Özellikle Amed Zindanları’nda uygulanan insanlık dışı saldırıların gerçekleştiği bir kentte yaşaması ve düşmanın hala halkımıza karşı soykırım siyasetini sürdürmesi ve buna karşı halkımızın yediden yetmişe mücadele içinde yer alması, gerillanın göğsünü siper ederek işgalciliğe karşı amansız direnişi Medya yoldaşımızda köklü sorgulamalara neden olmuştur. Toplumda kadına biçilen rol ve kölelik statüsü de Medya yoldaşımızın dikkatini çekmiş ve çelişkiler yaşamasına neden olmuştur. Yaşadığı yoğunlaşmalarla kesinlikle toplumun geleneksel yaklaşımlarına teslim olmamış, özgürlükten yana tercih yapmıştır. Kendisinin de yurtsever ve genç bir Kürt kadını olarak bu mücadele içerisinde yer alması gerektiğine kanaat getiren Medya yoldaşımız, 2012 yılında mücadele saflarına katılmıştır. İlk olarak gençlik çalışmalarında yer alan Medya yoldaşımız samimi ve doğal kişiliği ile birçok Kürt gencini etkileyerek direniş saflarına çekmiştir. Yürüttüğü çalışmalarda büyük bir başarılar elden eden yoldaşımız hiçbir zaman var olanla yetinmemiş, gözünü hep daha büyük başarılara dikmiştir. Düşmanla ancak anladığı dilden konuşulması gerektiğine inanan Medya yoldaşımız öz savunma çalışmalarına dahil olmuş, şehirlerde gerçekleştirilen birçok eylemde yer alarak düşmanın korkulu rüyası olmuştur.

Yürüttüğü başarılı pratiklerden sonra özellikle DAİŞ çetelerinin her yerde halkımıza saldırması nedeniyle 2015 yılında gerilla saflarına katılan Medya yoldaşımız, yeni savaşçılar eğitimini gördükten sonra aynı yıl Şengal alanına geçmiştir. Şengal alanında çetelere karşı verilen savaşa katılan Medya yoldaşımız, önemli bir savaş tecrübesi kazanmıştır. Yine Êzidî halkımızın yaşadığı acılara ve trajedilere tanıklık etmiş, halk gerçekliğimizi daha iyi anlamaya başlamıştır. Bu süreçte halkımızın yaşadığı onca acılara rağmen Apocu kadın bir militan olarak daha fazla yük kaldırması ve mücadelesini daha fazla yükseltmesi gerektiğine inanmıştır. Bunun için sürekli yoğunlaşmış, önemli sonuçlara ulaşmıştır. Şengal alanında birçok önemli görev ve çalışmalarda yer alan Medya yoldaşımız duruşu ve çalışma temposuyla tüm yoldaşlarına güven vermiştir. Bundan dolayı örnek bir YJA Star gerillası olmayı başarmıştır. Şengal alanında birlikte mücadele yürüttüğü birçok yoldaşının fedai bir tarzla savaşarak şehadete ulaşması Medya yoldaşımızın mücadele çizgisini belirleyen önemli etkenlerden olmuştur.

Yürüttüğü özgürlük mücadelesini her zaman büyütmenin arayışında olan Medya yoldaşımız, bunu en iyi Hêzên Taybet’de gerçekleştirebileceğine inanarak Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuştur. Temel devre eğitiminde fedakarlığı, samimiyeti, yoldaşlarına olan bağlılığı ile tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmayı başarmıştır. Günden güne kendisini geliştirerek Zîlan çizgisinde bir militan olmayı amaçlamış, bu yönlü önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Medya yoldaşımız gerek yaşamdaki duruşu gerekse de yoldaşlarıyla gerçekleştirdiği tartışmalarda Kadın Özgürlük Mücadelesi’ni her zaman gündemde tutarak, tüm yoldaşlarının bu yönlü yoğunlaşmalarını teşvik ederek kendilerini özgürlük çizgisinde derinleştirmelerini sağlamıştır. Bütün yoldaşlarıyla birlikte kendisini olası bir savaş durumu için her zaman hazır tutmuş, savaş tünellerinin yapımından altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda emek vermiştir. Yapılan bu hazırlıkların zaferi getireceğine olan kesin inancıyla büyük bir moral, enerji ve coşkuyla çalışmalarını sürdürmüştür.

Düşmanın Zap’ın batısına yönelik başlattığı saldırılar sırasında direniş mevzilerinde yer alan ilk yoldaşlarımızdan olan Medya yoldaşımız, daha sonra hareketli timlerin içerisinde yer almıştır. Gelişen savaş durumuna daha öncesinden hazırlı olması ve Şengal’de edindiği savaş tecrübesi Medya yoldaşımızın savaş sürecinde önemli görevleri yerine getirmesini sağlamıştır. Faşist Türk devletinin saldırıları sonucu yaşanan şehadetler Medya yoldaşımızın düşmana olan öfkesini daha da bilemiştir.

Girê Cûdî Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen devrimci operasyona Zîlan çizgisinde, Sara ve Rûkenlerin fedai ruhuyla katılan Medya yoldaşımız, Adar ve Heqî yoldaşlarımızla birlikte düşmanın üzerine fedai bir tarzla gitmiştir. Birçok düşman askerinin cezalandırılmasında rol oynayan Medya yoldaşımız, yaşanan çatışmalarda yaralanmış fakat hiçbir şekilde geri adım atmamıştır. Fedailiği bir yaşam tarzı olarak esas alan Medya yoldaşımız, ağır yaralanmasına rağmen asla geri adım atmamış son ana kadar fedaice savaştıktan sonra bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin öncü militanlarından olan Medya yoldaşımız, yaşamı ve savaşıyla Şehîd Sara ve Şehîd Rûkenlerin mücadele bayrağını layıkıyla taşımış ve fedailer çizgisinin takipçisi olmuştur. Yaşamının her anını mücadeleye adayarak soluksuz bir şekilde halkımızın özgürlüğü için mücadele eden Medya yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, fedai yoldaşımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

2 Aralık saat 11:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

2 Aralık saat 01:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Aralık 10:30, 12:30 ve 14:30 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 3 kez vurularak darbelenmiştir.

2 Aralık saat 19:10’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Aralık’ta Garê’nin Sêdarê ve Deriyê Hirçê alanları ile Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 7 kez bombalamıştır.

2 Aralık’ta Sîda, Kurojahro, Saca, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 22 kez bombalanmıştır.

2 Aralık’ta Girê FM, Sîda, Çemço, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanı obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalamıştır.”