Baba ve iki oğlu Kobanê’yi üç cephede savunuyor

Baba ve iki oğlu Kobanê’yi üç cephede savunuyor

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin ağır saldırılarına karşı  giderek  büyüyen direnişe  Kuzey Kürdistan'dan gelen Sinan Kandil ve iki oğlu da katıldı.  Baba ve iki oğlu Kobanê'nin üç cephesinde YPG savaşçıları ile birlikte Kobanê'yi savunuyor.

Temmuz ayında başlayan DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı İstanbul'dan gelerek YPG saflarına katılan Sinan Kandil, çatışmalar sırasında yaralanarak bir gözünü kaybetmiş. 15 Eylül'de DAİŞ çetelerinin ağır saldırı dalgası başladığında bir gözünü kaybetmiş olmasına aldırmadan yeniden Kobanê savunmasında yerini alan Sinan Kandil'in iki oğlu Deniz ve Sinan'a da bu süreçte gelerek babalarının yanında Kobanê direnişinde yerini  alıyor. İki oğluyla birlikte Kobanê'nin üç cephesinde savaşan baba Salih Kandil, “Kanımızın son damlasına kadar direneceğiz.” diyor.

BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ ANCAK DİRENİŞİ BIRAKMADI

Temmuz ayında Kobanê'ye yönelen DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı YPG saflarına katıldığını kaydeden Salih Kandil, “Yıllardır oturduğum İstanbul'dan çıkarak buraya geldim. Aslen Urfa'lıyım. 30 Temmuz'da Kobanê batı cephesinde yaralandım, bir gözümü kaybettim. Ancak 15 Eylül'de büyük saldırı başladığında tekrar YPG saflarında yerimi aldım”

İKİ OĞLU DA DİRENİŞE KATILIYOR

Saldırıların başladığı ilk günlerde 18 ve 19 yaşlarında olan iki oğlu Sinan ve Deniz'in de Kobanê'ye geldiğini aktaran Sinan Kandil, iki oğlunun da YPG saflarına katılarak Kobanê direnişinde kendi yerlerini aldıklarını belirtti. 

İki oğlu ile gurur duyduğunu söyleyen Sinan Kandil “Keşke daha fazla verebilecek bir şeyimiz olabilseydi. Halkımız ve toprağımız için ne yapsak da azdır” dedi.

KOBANÊ'Yİ ÜÇ CEPHEDE SAVUNUYORLAR

İki oğlundan Deniz'in batı Sinan'ın ise doğu cephesinde savaştığını anlatan baba Sinan Kandil de çatışmaların en yoğun olduğu cephelerden biri olan doğu cephesinde  bir gözü olmadığı halde savaşıyor. 

TOPRAĞIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ

“Toprağımızı kimseye bırakmayız. Burası bizim toprağımız ve savunmak boynumuzun borcudur” diyen Sinan Kandil, “DAİŞ'in ağır silahlarına karşı irademiz ve cesaretimizle savaşıyoruz. Bizim irademizi ağır silahları ile kıramazlar. Kobanê'yi onlar için cehenneme çevireceğiz” diye kaydediyor.

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye asla giremeyeceğini ifade eden Sinan Kandil, şunları ekliyor, “Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Toprağımızı kimseye bırakmayacağız.”