Barış Anneleri tüm kadınları sınıra çağırdı

Barış Anneleri tüm kadınları sınıra çağırdı

Sınır hattında Kobanê için tutulan direniş nöbetindeki Barış Anneleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde sınır hattında YPJ savaşçısı kadınlara destek vermek amacıyla tüm dünya kadınlarını sınır hattına çağırdı.

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, sınır hattında direniş nöbeti eyleminin devam ettiği Mehser köyünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ne ilişkin basın açıklaması düzenledi.  “Bijî berxwedana YPJ”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Kobanê” sloganları atan Barış Anneleri adına  açıklamayı Suruç Barış Anneleri Meclisi üyesi Zeliha Özkan yaptı. Özkan, Kobanê’de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı direnişin kadınların öncülüğünde gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Anneler olarak, tüm yüreği yanan annelere çağrıda buluyoruz. Acının Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi olmaz, acı acıdır. Gelin hep beraber, erkekler tarafından yıllardır kadına uygulanan şiddetin her türlüsüne karşı çıkalım” diye çağrıda bulundu.

‘HÜKÜMET SALDIRGAN TAVIRLARINDAN VAZ GEÇSİN’

Kadınların direnişin ilk gününden bu yana sınır hattında nöbet tuttuğunu ifade eden Özkan, DAİŞ çetesinin saldırıları sonlanana kadar kadınların sınır hattını terk etmeyeceğini belirtti. Özkan ayrıca sınır hattında gerçekleşen nöbet eylemlerinin asker tarafından defalarca engellenmesini de eleştirerek, “Cumhurbaşkanının aklı fikri, sınır hattında direnen ve barışı isteyen insanlarda. Barış için direnirken, hükümetin sık sık saldırıda bulunmasını anlamsız buluyorum. Hükümet bu saldırılarıyla rengini bir kez daha göstermiş oluyor. Basında da yer alan asker ve DAIŞ işbirliğini tüm dünya biliyor. Hükümet, tarihte kara bir leke olarak yer alacak bu tavrından acilen vazgeçsin” şeklinde konuştu.

Özkan,  son olarak “Tüm dünya kadınlarını sınır hattına çağırıyoruz. Kobanê’de direnen YPJ savaşçılar onur mücadelesi veriyor. Tüm kadınlar onuruna sahip çıksın” diyerek tüm kadınları 25 Kasım’da sınır hattında olmaya çağırdı.

Açıklama, “Bijî berxwedana Kobanê” sloganlarıyla son buldu.