Berivan Aslan: Kızlarımızı DAİŞ’ten koruyun

Berivan Aslan: Kızlarımızı DAİŞ’ten koruyun

Avusturya milletvekili Berivan Aslan parlamentodaki oturumlara üzerinde “Kızlarımızı DAİŞ’ten koruyun” yazılı bir t-shirtle katıldı. Aslan parlamentoda yaptığı konuşmada Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere DAİŞ’in kadınlar üzerindeki terörüne karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Avusturya Yeşiller Partisi milletvekili Berivan Aslan, dün parlamento oturumlarına üzerinde “Kızlarımızı DAİŞ’ten koruyun” yazılı bir t-shirtle katıldı. Bu şekilde günlerdir Avrupa genelinde eylem yapan kadınlara destek verdiğini ifade eden Aslan, parlamentoya IŞİD’in kadınlara yönelik uygulamaları konusunda bir konuşma yaptı.

Aslan konuşmasında DAİŞ’in binlerce Kürt, Ezidi, Hıristiyan ve Türkmen kadını kaçırarak pazarlarda sattığını ve köleleştirdiği belirterek bunun karşısında birçok kadının intihar ettiğini ifade etti. Kadına yönelik Irak’ta yaşanan ihlallerin sistematik olduğunu belirten Aslan, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne kadınlar için harekete geçme çağrısında bulundu. Kadınlar için bir kriz masası oluşturulması gerektiğini ifade eden Aslan, “Cesaretli olun ve bizimle birlikte kadınların hakları için mücadele edin” dedi.