CDK-F ara dönem toplantısını yaptı

CDK-F ara dönem toplantısını yaptı

CDK-F (Fransa Demokratik Kürt Konseyi) ara dönem toplantısını dün Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde gerçekleştirdi.

İnanç birlikleri, kültür meclisleri, Toplum Merkezi yönetimleri, kadın inisiyatifi, gençlik meclisi bileşenlerinin  Fransa çapında bulunan temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda CDK-F 6 aylık çalışmalarını değerlendirdi.

CDK-F eşbaşkanları Şükran Akdoğan ve Rüstem Ozay’ın açılışını yaptığı toplantı saygı duruşuyla başladı. Ardından son siyasal gelişmeler değerlendirildi. Fransa’daki güncel gelişmeler, Kürt halkının Ortadoğu’daki pozisyonu, Kobanê ve Şengal direnişi, Kürt halkının Fransa’da Kobanê ve Şengal için yaptığı çalışmalar vb. değerlendirilmesinin ardından 6 aylık çalışmaların özetlendiği CDK-F raporu okundu.

Raporun okunmasının ardından CDK-F’nin bileşenleri çalışmaları değerlendirdi. Özellikle diplomasi alanında Kürtlerin Kobane ve Şengal döneminde yaptığı çalışmalara vurgu yapıldı. Kobanê ve Şengal süreciyle birlikte Kürt kurumlarının kendi yetersizliklerini de daha net görmesini sağladığının altı çizildi. Diplomasi alanındaki olanaklar, Avrupa toplumlarının bu süreçle Kürt halkına bakışındaki değişim bu sürecin pozitif anlamda nasıl örgütlenmesi gerektiği, Kürt sorunu etrafında yerel diplomasinin önemi, dost kurumların Kürt halkı için seferber olması vb. birçok tartışmanın yürütüldüğü toplantıda diplomasi alanında daha güçlü bir çalışma ihtiyacı ortaya konuldu.

Yeni büyüyen kuşakların kendi kültürlerinden kopukluğu konusunu değerlendiren toplum merkezi çalışanları özellikle kültür sanat alanının yeni kuşakları kendi kültürleriyle buluşturması konusunda daha güçlü çalışmalara ihtiyaç olduğu ifade edildi.

İnanç birlikleri özellikle Kobanê ve Şengal sürecinde sürece denk bir öncülük misyonu oynamakta yetersiz kaldığı ifade edildi. Eylemler, kitle bilincinin dönüşümü, toplumun aydınlatılması yönünde daha sistematik bir çalışma ihtiyacının altı çizildi.

Toplum merkezlerinin yeniden yapılandırma ekseninde toplumun ihtiyaçlarına da yanıt veren aynı zamanda Kürt halkının ülkede yaşadığı süreçlere karşı daha etkin mücadelesini yükselten bir rol oynaması için pratik faaliyetlerin yanı sıra zihinsel, kültürel dönüşümün önemi noktasında aktivitelerin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Seçim sürecine kadar çalışma alanlarının özgünlükleri de esas alınarak yapılan planlamanın ardından toplantı sona erdi.