Hannover ve Zürih havaalanlarında eylem

Hannover ve Zürih havaalanlarında eylem

Kobanê’de DAİŞ saldırılarını protesto eden Kürtler, Almanya’nın Hannover ve İsviçre’nin Zürih şehrindeki havaalanlarında eylemler düzenledi.

Hannover’de DAİŞ saldırılarına karşı 35 Kürdistan Öğrenciler Birliği ve Ciwanen Azad üyesi, Uluslararası Hannover Havaalanında bir eylem gerçekleştirdi. Havaalanının B Terminali’nde gerçekleşen eylemde açıklama yapan gençler Avrupa’da rahat bir şekilde örgütlenenlerin Türk Hava Yolları ile Kürdistan’daki savaşa yollandıklarını ifade ederek buna pasif tutumlarıyla destek veren tüm devletleri protesto ettiklerini belirtti.

Çok sayıda bildiri dağıtan gençler bundan sonra eylemlerinin süreceğini belirterek sloganlarla işgali sonlandırdı.

ZÜRİH HAVAALANINDA EYLEM

DAİŞ çetelerinin Kobanê saldırısını proteste etmek için İsviçre’nin Zürih Havaalanında protesto gösterisi düzenledi.

Zürih Havaalanında bir araya gelen Kürdistanlılar, DAİŞ çetelerinin Avrupa Havaalanlarını kullanarak, Kürdistan’daki savaşa katılmalarını protesto etmek amacıyla Zürih uluslararası havaalanını bir süre işgal etti.

Eylemde; “DAİŞ çetelerinin havaalanlarını kullanarak Avrupa’dan savaşa gitmelerini durdurun” pankartını açan eylemciler; “Biji Berxwedana YPG”, “Biji Berxwedana KOBANE”, “Türkiye Finanse Ediyor, DAİŞ Katlediyor”, “Yaşasın Uluslararası Dayanışma” sloganlarını attı.