Hasekê’ye saldırılar Viyana’da protesto edildi

Hasekê’ye saldırılar Viyana’da protesto edildi

Suriye rejim güçlerinin Rojava’nın Hasekê kentine yönelik saldırıları Avusturya’nın başkenti Viyana’da kitlesel bir şekilde protesto edildi.

Suriye ve İran rejim güçleri Avusturya’nın başkenti Viyana’da kitlesel bir şekilde protesto edildi. PYD tarafından organize edilen yürüyüş Suriye Konsolosluğu önünde başladı ve İran konsolosluğuna kadar devam etti. İran konsolosluğu önünde bir miting yapan kitle, taşıdıkları döviz ve bayraklar, sloganlarla saldırıları kınadı.

Daffingerstrasse’de saat 15:30’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, saat 16:00’da yürüyüşe geçti. Birçok döviz ve bayrakla Suriye ile İran rejim güçleri protesto edildi.

Yürüyüş boyunca konuşma yapan PYD temsilcisi, Hasekê’de direnişin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini, Kürdistan’ın parçası olan Rojava’nın özgürlüğünün önde hiçbir gücün engel olamayacağını söyledi.

PYD temsilcisi Suriye, İran, Türkiye devletleri ve DAİŞ çetelerine şöyle seslendi: “Rojava’da sizin kirli savaş pratiğinizin bitmesi yakındır. Rojava’nın özgürlüğü dört parça Kürdistan’ın özgürlük güvencesidir.”

Yürüyüş ve miting boyunca “Her yer Kobanê, her yer berxwedan”, “Es lebe Kobane”, “Biji berxwedana Hasekê”, “Biji YPG”, “Biji YPJ”, “Es lebe YPG, YPJ”, “Katil Esad”, “DAİŞ Kürdistan’dan defol” sloganları attı.