KCK davalarındaki MİT ile Cemaat tezgahları kitaplaşıyor

KCK davalarındaki MİT ile Cemaat tezgahları kitaplaşıyor

İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin’in 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser cinayetinin MİT tarafından işlendiğini beyan etmesi üzerine, gözler yeniden KCK davalarına çevrildi. İdris Naim Şahin ve MİT görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunan ve ANF’ye konuşan Özgür Hukukçular Derneği Avukatı Hüseyin Boğatekin, KCK kapsamında hüküm giyen müvekkili Erol Şen’in de aynı komplonun odağı olduğuna dikkat çekti. 2012 yılında Şen’in Esenler Otogarı’nın yakınlarında gömdüğü iddia edilen bombaların bizzat Cemaatçi polis amiri tarafından gömüldüğünün ortaya çıktığını belirten Boğatekin, bundan böyle tüm dosyaları tekrar tarayıp, avukatlar olarak MİT veya Cemaat odaklı, devletin Kürt halkına yönelik işlediği tüm kirli tezgâhlarını kitaplaştıracaklarını aktardı.

Serap Eser’in MİT’çiler tarafından öldürüldüğü iddiası ilk 7 Şubat soruşturması kapsamında gündeme gelmişti. İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin’in bu iddiaları doğrulayan açıklamaları üzerine, gözler yeniden KCK adı altında düzenlenen şaibeli davalara çevrildi. Konuştuğumuz Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatlarında Hüseyin Boğatekin, Serap Eser davasıyla devletin failli olduğu ve uygulamaya koyduğu kirli tezgâhların hemen hemen tümünün Kürtler ve PKK’ye yıkma mekanizmasının bir kez deşifre olduğunu belirti.

Eser olayında devletin “kimse umursamaz” düşüncesiyle bilinçli olarak yurtsever olarak tanınan Kanarya mahallesindeki gençleri seçtiğini altını çizen Boğatekin, “Devlet yıllarca topluma işlediği bu önyargıya dayanarak nasıl olsa kimse ses çıkartmaz düşüncesiyle yine Kürt gençleri harcamaya çalışmıştı. Nitekim herkes burada bu genç kadının ölümüne odaklanırken, devletin komplosu odağı olan bu çocukların mağduriyeti umursamadı” dedi.

KİRLİ OYUNLARIN BAŞ AKTÖRÜ DEVLET MEKANİZMASININ KENDİSİ

KCK davalarında uydurma suçlarla yüzlerce kişinin cezaevine doldurulduğunu hatırlatan Boğatekin, bu kişilerden birisinin de müvekkili Erol Şen olduğunu aktardı. Esenler Otogarı’nın yakınına bomba gömdüğü iddiasıyla 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan Erol Şen’in aynı komplonun odağı olduğunu açıklayan avukat Boğatekin, nitekim Sabah gazetesi yaptığı manşetle bu bombalarının Şen tarafından değil bizzat Hakkari’den gelen Cemaatçi bir polis tarafından gömüldüğünün ortaya çıktığını söyledi.

Erol Şen’in yeniden yargılanması talebiyle başvuracaklarını belirten Boğatekin, Serap Eser ile Erol Şen davalarının gerçek failleri olan MİT ile Cemaatçi polisler hakkında hiçbir işlem yapılmazken, yüzlerce Kürt gencin suçsuz halde cezaevlerinde yatırıldığını hatırlattı.

Bu gelişmelerin çok önemli olduğunu ve iyi okunması gerektiğini altını çizen Boğatekin, bugün MİT’çileri Cemaatçilerden ayrılmanın hata olduğunu, ikisinin de bu kirli tezgâhın içinde yer aldığını vurgulayarak, bu kirli oyunlarının baş aktörünün devlet mekanizması olduğunu kaydetti. “Dosyalarımızı tek tek çıkartacağız ve hepsini tarayıp gözden geçireceğiz” diyen Boğatekin, karanlık noktaların bulunduğu tüm dosya ve davaları kitaplaştıracaklarını duyurdu.