Kobanê direnişi insan zinciriyle selamlandı

Kobanê direnişi insan zinciriyle selamlandı

Koban-Suruç sınır hattında direniş nöbeti eylemleri devam ederken, nöbeti yeni devralan gruplar, sınırda geleneksel hale gelen zincir eylemi yaparak, Kobanê direnişini selamladı.

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek, sınır güvenliğini sağlamak ve Kobanê’de sergilenen büyük insanlık direnişine destek vermek için sınır hattında bir araya gelen binlerce kişinin direniş nöbeti eylemleri devam ediyor. Nöbet tutulan köylerden biri olan Mehser Köyü bugün yine farklı yerlerden gelerek nöbet eylemine katılan yurttaşlara ev sahipliği yaparken, Miseynter Köyü’nde ise gelenekselleşen insan zinciri eylemi yapıldı. Yüzlerce kişi sınır hattında bir araya gelerek insan zinciri oluşturdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu flamaları taşıyan kitle sık sık “Bijî Berxwedana YPG-YPJ”, ”Selam selam İmralı’ya bin selam” ve “Kobanê IŞİD’e mezar olacak” sloganları attı. Kobanê’de yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından kitle, dakikalarca el ele tutuşarak Kobanê direnişine destek amacıyla oluşturulan zincirinde durdu.