Kobanê ve Şengal için Kürt gençlerinden uzun yürüyüş

Kobanê ve Şengal için Kürt gençlerinden uzun yürüyüş

Kürt gençliğinin çatı örgütü olan Ciwanê Azad (Özgür Gençlik), Kobanê ve Şengal'e yönelik işgal saldırılarına karşı Almanya'nın Darmstadt ve Frankfurt kentleri arasında uzun bir yürüyüş yapacak.

“Darmstadt'tan Kobanê ve Şengal'e yürüyoruz” sloganı ile organize edilen yürüyüş 24 Ekim günü saat 12.00'de Darmstadt'taki Luisen Meydanı'nda başlayacak. 30 kmlik mesafeyi yürüyüşle kat edecek olan gençler Frankfurt kentine ulaştıktan sonra, 25 Ekim günü Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) tarafından organize edilen 22. Hüseyin Çelebi etkinliklerine katılacak.

Ciwanên Azad yaptığı açıklamada, “Rojava devrimi kırk yıllık mücadelemizin ve tarih boyunca tüm insanlığın yürüttüğü zafer tacı olmuştur. İnsanlığın çözülemeyen özgürlük sorununu çözme iddiası ve kararlığı içerisinde olan Rojava devrimi ezilen tüm ulusların, halkların, sınıfların kapitalist modernite karşısında ki mücadelenin zaferi olmuştur. Dolayısıyla Rojava devrimi demokratik uygarlığın kapitalist uygarlık karşısındaki zaferi ve kazanılmış en değerli mevzisidir. Bundan kaynaklı tüm kapitalist modern güçler bunu hazmedemeyerek saldırılarını başlatmıştır. Bu gün Rojava devrimi demokratik uygarlık güçleri açısından hayati bir öneme sahiptir” dedi.

İnsanlık düşmanı örgüt DAİŞ'in Ortadoğu'da gerici, milliyetçi, işbirlikçi eğilimi temsil eden bir çete olduğunu ifade eden gençlik örgütü, “Böyle bir gücün başarması durumunda Ortadoğu’yu yeni bir karanlık çağa doğru götüreceği ya da kapitalist modernite güçlerine peşkeş çekeceği bilinen bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Gençlik toplumun öncü ve özsavunma gücü olduğunun altını çizen Ciwanên Azad, “direnişi yükseltecek, başarıya ulaştıracak ve zaferle taçlandıracak olanların Kürt gençliği” olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Tarihin emrettiği gibi Kürt gençliği olarak bu sorumluluğumuzun bilerek, her zamankinden daha güçlü bir pratiğin sahibi olacak ve bu barbarları kendi öz topraklarımızdan atacağız. Bu anlamda Avrupa'da yaşayan Kürdistan gencligi ve devrimci-demokratik gençlik kesimlerini Kobanê'den-Şengal'e yürütülen tarihsel direnişi sahiplenmeye ve gerici güçlere karşı direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.”

Ciwanên Azad, “Özellikle DAİŞ ve selefilerin Türkiye ve Avrupa'da rahat bir şekilde örgütlenmeleri, maddi ve farklı bir çok yönden organize olmaları kesinlikle kabul edilir bir durum değildir. Kürdistan gençliği ve demokratik-devrimci gençlik hareketlerini uzun yürüyüşümüze katılarak bu iki yüzlü politikalara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz” diye belirti.