Nantes ve Montpellier’de PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Nantes ve Montpellier’de PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

PKK’nin 36’ıncı kuruluş yıldönümü Nantes ve Montpellier’de kutlandı.

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 36. kuruluş yıldönümü Fransa’nın Nantes ve Montpellier kentlerinde kutlandı.

NANTES

Fransa’nın Nantes kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dotstları Landes Salonu’nda salonunda saat 14:00’da bir araya geldi. Kutlama bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Gecede günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar da yapıldı.

Ergin Xelikan, Koma Sararoj, Ozan Ali Gul, Ozan Raif, Ulas Kelaşin ve Ozan Yuksel’in sahne aldığı gecede Hınıs Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat da bir konuşma yaptı.

Fırat, Kobanê direnişini selamladı. Kobanê ve Şengal’deki halkın çok zor koşullarda olduğuna dikkat çeken Fırat, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının daha çok yardımda bulunması gerektiğini söyledi ve çağrıda bulundu.

Kutlamaya katılan Fransa Komünist Partisi Nantes Loire Atlantic Genel Sekreteri Robin Salecroix da Kürt halkının Kobanê’de tarihi bir direniş sergilediğine dikkat çekti. Kobanê’de DAİŞ çetelerinin dört bir koldan ağır silahlar ile saldırı ardından Türkiye Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın insani yardım için koridor açılmayacağı söylemlerini hatırlattı. Sınırda nöbet eyleminde olan halka defalarca saldırılmasını da hatırlatan Salecroix, Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Erdoğan’ı davet etmesini de eleştirdi. Bu davetin Kürt halkını tahrik etmeye yönelik olduğunu söyleyen Salecroix, “Kürtler nasıl ki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki komployu boşa çıkarmayı başardıysa, bu kirli ittifakları da ölümüne direnerek boşa çıkaracaktır” dedi.

Fransa Komünist Partisi olarak her zaman Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olacaklarını, Önderliği özgür olana kadar da Kürt halkının yanında olacakları mesajını verdi.

KCK’nin görüntülü mesajınında izlendiği gece geç saatlere kadar çekilen halaylarla sona erdi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı. Belvedere salonunda düzenlenen geceye yaklaşık 250-300 kişi katıldı. Saat 14:00’da başlayan gecede Ozan Menal, Ozan Süleyman, Mehmet Teke, Narinxan, Xelil Xemgin sahne aldı. Sinevizyon gösterimi de yapıldı.