Salzburg üniversitesinde Kobanê paneli

Salzburg üniversitesinde Kobanê paneli

Avusturya’nın Salzburg Üniversitesinde Rojava Kürdistanı ve Kobanê konulu panel düzenlendi. Panelden sonra Kobanê’ye 300 kg tıbbi yardım bağışlandı.

Dün Salzburg Öğrenci Sendikası (ÖH) Üniversite’de Rojava Kürdistan’ı ve Kobanê konulu bir panel düzenledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panele konuşmacı olarak FEYKOM adına Ruken Eraslan, Kurdischer Kulturverein in Salzburg adına Nadile Kıran ve Dr. Bekes Derweş katıldı.

Bir buçuk saat süren panelde Dr. Bekes Derweş, Rojava tarihinde Baas rejminin asimilasyon ve göçertme politikası geliştirdiği Arap kemeri projesinin içeriği ve detaylarını anlattı. Panelistlerin ilgi çektikleri konuların başında Rojava ve Kobanê’de yaşanan insani dramın boyutları ve acil yardım konularıydı. Acil insani yardımın Kobanê için halen çok hayati olduğu vurgusunun hakim olduğu panelde, Türk Devletinin DAİŞ çetelerini destekleyen pozisyonu da panelde değinilen konular arasındaydı.

FEYKOM adına panele katılan Ruken Eraslan konuşmasında Türkiye’nin bu desteğinin Rojava devrimine düşmanlık ve bunun boğulması için doğrudan bir müdahale anlamı taşıdığını belirtti. Kurdischer Kulturverein in Salzburg’den Nadile Kıran’ın Kürdistan özgürlük hareketi tarihi ve Rojava buluşması üzerine yaptığı konuşma ilgiyle takip edildi.

Panel sonunda Kobanê’ye aktarılmak üzere; 230 € nakit, 300 kilogram tıbbi malzeme ve 4 tekerlekli sandalye Heyva Sor a Kurdistan’a bağışlandı. Tıbbi yardımı yapan Dr. Bekes Derweş büyük takdir topladı.