Özgür basına saldırıya tepki: Hakikati susturamazsınız!

Özgür basın çalışanlarına yönelik baskınlara tepkiler sürüyor. Parti ve kurumlar, "Hakikatin sesini susturamayacaksınız. Bu operasyonlar halkın haber alma hakkına saldırıdır" mesajlarını verdi.

Ankara ve İstanbul'da özgür basın çalışanlarına dönük gözaltı operasyonu ile Belçika'da yayın yapan Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin stüdyolarının basılmasına tepkiler büyüyor.

Tepkilerden bazıları şöyle:

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD): "Gazetecilik suç değildir! Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına saldırı niteliğindeki bu operasyonlara son verilmeli, gazeteciler derhal serbest bırakılmalı, stüdyoların haber yapmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır."

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır: "31 Mart yenilgisini hazmedemeyen Erdoğan-Bahçeli iktidarı siyasi ömrünü uzatmak için çareyi yine Kürt halkına yönelimde arıyor. Bunun ilk ayağı olarak da özgür basını hedef alıyor. Geniş kapsamlı savaş politikalarına Belçika'nın da alet olması Kürt halkının demokrasi ve özgürlük talebine Avrupa'nın nasıl baktığının özetidir. Avrupa demokrasisi her zaman tartışmaya açık olup, sorgulanmalıdır."

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit: "Dün Kürt Gazeteciler Günü’nde özgür basın emekçilerinin yıllardır sürdürmekte olduğu mücadeleyi kutlamamızın ardından bugün İstanbul ve Ankara'da özgür basın emekçilerine dönük operasyonda 8 gazeteci gözaltına alındı. Aynı şekilde, Belçika polisi, Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin stüdyolarına habersiz, hukuksuz bir şekilde girip çalışanlarını gözaltına almakla tehdit etti, teknik ekipmanların ve belgelerin bir kısmına el koydu! Gazetecilik suç değildir! Bu operasyonlar basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına saldırıdır! Gazeteciler derhal serbest bırakılmalı ve stüdyoların haber yapmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır!"

ESP: "Özgür basına dönük bu saldırılar; faşist şeflik rejiminin Kürt halkımıza dönük topyekun savaş siyasetinin bir parçasıdır. İşgale, sömürgeciliğe, özel savaş politikalarına karşı hakikati haykıran özgür basın geleneği onurumuzdur. Kürt halkımızın gözü, kulağı, sesi olan haber kanallarını kapatmaya gücünüz yetmez. Özgür basın susturulamaz!

Kırkyama/ Kadınlar İçin Güvence: "Gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakılsın! Özgür Basın Susturulamaz!"

Kadın Savunması: "Aralarında mücadelemizde her zaman yanımızda olan kadın gazetecilerin de olduğu arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Özgür basın susturulamaz!

Özgürlükçü Gençlik: "İstanbul ve Ankara’da özgür basın emekçilerine yönelik operasyonda çok sayıda arkadaşımız gözaltına alındı. Özgür basın susturulamaz! Basın emekçileri derhal serbest bırakılsın!"

SODAP: "Saray faşizmi gerçeklerin üzerini kapatma kaygısıyla basın emekçilerine saldırıyor. Özgür basın geleneği tüm saldırılara rağmen yazmaya devam etti, şimdi de edecek!"

SKM: "Kadınların, gençlerin, halkın gerçek sesi Özgür Basın yalnız değildir. Kürt halkına dönük saldırıların sesini kısmaya çalışıyorlar. Özgür basını gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturmaya çalışıyorlar. Susmayan, susturulamayan özgür basın emekçilerinin yanındayız. Hakikatin sesini susturamayacaksınız."

Rosa Kadın Derneği: "İstanbul ve Ankara’da, evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan özgür basın emekçilerine yönelik, sistematik bir şekilde devreye koyduğunuz yargı tacizlerine derhal son verin!"