Abdullah: Yeniden inşa ve barış için uluslararası destek lazım

PYD Eşbaşkanı Abdullah, Rojava Devrimi'ne sahip çıkılmasını isteyerek, Kobanê'nin inşası ve Ortadoğu barışı için uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti.

PYD Eşbaşkanı Abdullah, Rojava Devrimi'ne sahip çıkılmasını isteyerek, Kobanê'nin inşası ve Ortadoğu barışı için uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Abdullah, "Bizler güçlendikçe kimse zorda kalmayacak" dedi.
PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bir halk toplantısına katıldı.
Kızıl-Yeşil Koalisyon Partisi'nin (Enhedslisten) davetlisi olan Abdullah'ın katıldığı toplantı 800 kişi kapasitelik Başak Düğün Salonu'nda gerçekleşti.
Toplantıya, Enhedslisten dışında Kürt Dostluk Derneği Kurdisk Forum ve Danimarka Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKURD) ev sahipliği yaptı.

'İNSANLIĞIN DEVRİMİ'

Kobanê'deki savaş ve mevcut duruma yönelik değerlendirmelerde bulunan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Rojava Devrimi'nin insanlığın devrimi olduğunu söyleyerek, devrime sahip çıkma çağrısında bulundu.
"Rojava Devrimi sadece Kürtlerin değil, Ortadogu´daki tüm halkların beraberce yaşama projesinin adıdır. Rojava'da şehit düşenler arasında Kürtler dışında Arap ve diğe kavimlere ait insanlar da var" diyen Abdullah, gerek Kobanê'nin inşasında gerekse barışın Ortadoğu'da tesisi için uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Abdullah, 3-5 Mayıs günlerinde Amed'de Kobanê'nin inşasına yönelik gerçekleştirilecek konferansı da hatırlattı.
Abdullah, "Kürtler kadim tarihlerinde her zaman barışın, kardeşliğin ve eşitliğin savunucusu olmuşlardır ve olmaya devam edeceklerdir. Kürtler Ortadoğu'da güçlendikçe korkanlar var. Endişe etmesinler. Biz güçlendikçe kimse zorda kalmayacak" diye konuştu.

TEMASLARI SÜRÜYOR

Danimarka'daki temasları kapsamında Dışişleri Bakanlığı Daire Şefi ile görüşen Abdullah, Danimarka Meclisi'nde düzenlenen bir basın toplantısına da katılacak ve siyasi partilerin dışişleri temsilcileri ile bir araya gelecek.