Adalet Nöbetlerinde DEM Parti'yi sahiplenme çağrısı

Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınları, "İmralı tecridi kalkana kadar eylemdeyiz" dedi. Aileler, DEM Parti için oy kullanmaya ve sandıkları korumaya çağırdı.

ADALET NÖBETİ

Amed’de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için başlatılan Adalet Nöbeti 115’inci gününde devam etti.
Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP)binasında süren nöbette tutsak yakınlarını halk ve çok sayıda genç ziyaret etti.

Tutsak yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecrit son bulana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'nın fiziki özgürlüğü için 31 Mart seçimin önemini hatırlatan tutsak yakını Afife Kartal, seçmenlere seslenerek, “DEM Parti'nin başlattığı seçmen taşıma kampanyasına herkes katılsın, oyunuza, iradenize ve sandığınıza sahip çıkın" dedi.
Eylem ezgiler ve atılan sloganlarla son buldu.


ÊLİH
Êlih’te, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 56’ncı gününde DBP il binasında sürdü. Nöbet, Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ve çok sayıda yurttaş tarafından ziyaret edildi.
Nöbete gelenler Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, tecridin kaldırılması için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.
Nöbet, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sona erdi.

 
MÊRDÎN
Mêrdîn’de DBP İl binasında sürdürülen Adalet Nöbeti’ni bugün Qoser’den (Kızıltepe) gelen tutsak yakınları ve Barış Anneleri sürdürdü. “Bijî berxwedana zindana” sloganının atıldığı Adalet Nöbeti’nde anneler kilamlar seslendirerek, tecridin kaldırılmasını istedi.
Barış Annesi Lamia Ayaz, “Tutsaklarımız ve Başkanımız için buradayız. 3 yıldır kendisinden haber alamıyoruz. Başkanımızdan haber almak istiyoruz. İmralı’nın kapıları, bütün cezaevlerinin kapılarının açılmasını istiyoruz. Biz anneler olarak sonuç alana kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. Kürt sorununun çözülmesini, Başkan Apo’nun serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.