GÜNDEM 20 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.  

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınları tarafından gerçekleştirilen eylemler takip edilecek.

- Prof. Andrej Grubačić, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir devrimci liderden daha fazlası; bir filozof, sosyolog ve bilim insanı olduğunu söyledi.

- Britanya’da yarım milyondan fazla işçiyi temsil eden İskoçya Sendikalar Konfederasyonu, 2024 genel kongresinde Kürt Halk Önderi Abdulah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleyi büyütme kararı aldı.

- Suriye Abdullah Öcalan İnisiyatifi, 4 Nisan’da sonlandırdığı imza kampanyası sonucu topladığı 3 milyon 699 bin imzayı Avrupa Birliği’ne (AB) iletmek için hazırlanıyor. Bunun için heyet oluşturuldu.

- Şehba’da 2018’den beri halka hizmet eden Efrîn-Şehba Kantonu Sağlık Kurulu, 292 sağlıkçıyla yetişmeye çalışıyor. Avrîn ve Til Rifet hastaneleri ile üç sağlık ocağı ve üç diş kliniği de halka hizmet ediyor.

- Narozek, 1915 Ermeni Soykırımı'na tanık olmuştu. 1925’te Şêx Seîd direnişine ev sahipliği yapmıştı. 69 yıl sonra Narozek, tarihsel bir hesaplaşmanın daha mekanı olacaktı. Şehit Amed Raperîn'i anlatan anı yazısı