Genel kurul yarın Nicole Gohlke’nin dokunulmazlığını oylayacak!

PKK bayrağını açtığı için Federal Meclis Dokunulmazlık Komisyonu’nun Alman parlamenter Nicole Gohlke’nin ‘dokunulmazlık’ dosyası genel kurulun yarınki gündemine alındı.

PKK bayrağını açtığı için Federal Meclis Dokunulmazlık Komisyonu’nun Alman parlamenter Nicole Gohlke’nin ‘dokunulmazlık’ dosyası genel kurulun yarınki gündemine alındı. Genel kurulun ‘dokunulmazlık’ kararını onaylaması bekleniyor ve ardından da savcılık Gohlke hakkında cezai soruşturma açacak.

Federal Meclis üyesi Nicole Gohlke 18 Ekim günü Münih'te yapılan Kobanê ile dayanışma gösterisinde PKK bayrağını açarak Almanya'nın PKK'ye karşı tavrını protesto etmişti. "Bu bayrak altında özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verildi. Federal Hükümet'ten artık bu bayrağın kriminalize edilmemesini istiyorum" diyen Gohlke'nin elindeki bayrağa polis el koyarak kimlik bilgilerini almıştı.

Olayın üzerinden bir hafta geçmeden hakkında yürütülmek istenen soruşturmanın önünün açılması için konu Federal Meclis'in gündemine taşındı. Kasım ayının ilk haftasında meclisin Dokunulmazlık Komisyonu Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermişti.

Gohlke’nin ‘dokunulmazlık’ dosyası genel kurula gönderildi. Dosyayı gündemine alan genel kurul yarın saat 14.10’te yapılacak oturumda Gohlke’nin ‘dokunulmazlık’ dosyasını ele alacak. Hiçbir tartışmanın yapılmayacağı kurulda Gohlke’ye de savunma hakkının verilmediği öğrenildi.

5 dakika sürmesi beklenen oturumda dosya oylamaya sunulacak. PKK yasağında ısrar eden büyük koalisyon hükümeti üyesi parlamenterlerin dokunulmazlık kararına “evet”  demeleri bekleniyor. Yarınki prosedürden sonra savcılık Gohlke hakkında cezai soruşturma açabilecek.

SOL PARTİ “PKK’LİSİNİZ” BASKISI!

26 Şubat günü ise Sol Parti’nin talebiyle Federal Meclis’in genel kurulunda PKK yasağı tartışılmıştı. Oturumda Merkel’in başbakanlığındaki Hıristiyan demokratlar-sosyal demokratlar hükümeti üyesi parlamenterler ile Yeşiller Partisi’nin bir kısmı PKK yasağının sürmesi konusunda görüş belirtmişlerdi.

Aynı oturumda söz alan CDU üyesi Marian Wendt “PKK Marksist-Leninist bir örgüt partisidir. Eski Doğu Almanya Sosyalist Birlik Rejim Partisi'nin (SED) uzantısı Sol Parti’nin PKK yasağını neden kaldırtmak istediğini şimdi anlıyorum. Belki Türkiye’de ve Almanya’da ikinci DDR (Doğu Almanya Sosyalist Cumhuriyeti) rejimi kurmayı istiyorsunuz” şeklinde Sol Parti grubuna çıkışmıştı.

10 PARLAMENTERİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Gohlke’ye destek vermek amacıyla Federal Meclis'te PKK bayrağı açan 10 Sol Parti üyesi parlamenter hakkında da Aralık ayında soruşturma kararı verilmişti. Berlin savcılığı parlamenterler Diether Dehm, Karin Binder, Sabine Leidig, Pia  Zimmermann, Hubertus Zdebel, Wolfgang Gehrcke, Alexander Ulrich, Andrej Hunko, Kathrin Vogler ve Ulla Jelpke'nin PKK bayrağıyla çektikleri fotoğrafı Facebook'ta paylaşmalarını "suç" olarak kabul kabul etmişti. Benzer bir karar Ocak ayında Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Cansu Özdemer hakkında da verilmişti.

Dokunulmazlık kararını ANF’ye verdiği röportajda Kobanê direnişine destek vermek amacıyla PKK bayrağını açtığını söylemişti. Gohlke "Almanya'daki PKK yasağı ve AB'nin terörist örgütler listesi Kobanê'de direnenlerin işini zorlaştırıyor. PKK'nin DAİŞ çetelerine karşı mücadelesi ortayken PKK yasağında ısrar etmek siyasi bir felakettir” diye konuşmuştu.