Hasta tutsaklar Kaya ve Güvel'in durumu ağır

Ankara ve İstanbul’daki eylemlerde, hasta tutsaklar Abdüllahim Kaya ve Mehmet Güvel’in durumunun ağır olduğu açıklandı, "Tahliye edilmeliler" denildi.

HASTA TUTSAKLAR

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği 'F Oturması' eyleminin 630’uncusunu dernek binası önünde düzenledi. Buca Kırıklar Cezaevi'nde tutulan yüzde 80 engelli raporu bulunan ağır hasta tutsak Mehmet Güvel’in durumuna dikkat çekildi.

Basın metnini Cumartesi İnsanı Eren Baskın okudu. Baskın, 78 yaşındaki Güvel’in Wernicke Korsakoff Sendrom’a bağlı hareket ve denge sorunu yaşaması nedeniyle başkalarının yardımıyla yaşamını sürdürdüğünü söyledi.  
Baskın, ağır engelli hali ve yaşı göz önünde bulundurularak tedavi ve sağlık hakkına erişiminin sağlanması için tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, cezaevlerinde tutulan hasta tutsakların durumuna dikkat çektikleri eylemlerinin 502’nci haftasında bir araya geldi. İHD Ankara Şubesi’nde yapılan açıklamada, Elazığ R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan yüzde 93 engelli Abdulalim Kaya’nın (81) durumuna dikkat çekildi.

İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Kaya’nın görüş esnasında ailesini dahi tanıyamayacak durumda olduğunu da aktararak, "Bir an önce tahliye edilmeli" dedi.