MLKP’li Aslan için Paris’te anma

Kobanê'de MLKP savaşçısı Emre Aslan (Alişer Dersim) için Fransa'nın başkenti Paris'te anma töreni gerçekleştirildi.

24 Şubat’ta Til Hemis'e bağlı Cede köyünde faşist DAIS çetelerine karşı verdiği özgürlük mücadelesinde şehit düşen Emre Aslan(Ali Ser Dersim)'i anması Paris'te ACTIT Lokalinde gerçekleşti.

Komünist savaşçı Emre Aslan'nın yoldaşları ve dostlarının yer aldığı anma saygı duruşu ile başladı. MLKP Rojava'nın Emre Aslan için yaptığı açıklamanın okunmasının ardından, Fransa MLKP adına bir konuşma yapıldı. MLKP temsilcisi "Emre Aslan yoldaş IŞİD barbarlığına karşı Kobanêde'ki onur ve özgürlük savaşında bir genç komünist olarak siperlerde yerini aldı". Partimiz MLKP'nin "Kobanê için komünistler en öne, savaş siperlerine!' çağrısına ilk yanıt verenlerden olduğunu belirten Temsilci "Kavgada en önde oldu" dedi. MLKP temsilcisi konuşmasını "Emre Aslan yoldaş ölümsüzdür" sözleriyle sonlandırdı.

MLKP temsilcisinin konuşmasının ardından Emre Aslan'ın yazdığı “Umut” adlı şiir okundu. Anma töreninde Komünist Gençlik Örgütü  adına da bir konuşma yapıldı. KGÖ temsilcisi "Emre Aslan yoldaş savaş kurmayımız MLKP'nin, Kobanê direnişine ve Rojava devrimine katılım çağrısına KGÖ'müz saflarından ilk yanıt verenlerden oldu " dedi. Emre Aslan yoldaş gençliğe yürünecek örnek yolu gösterdi diyen temsilci "Erken yitirdik üzgünüz ama en çok öfkeliyiz. Emre yoldaş biz gençlere çağrısı 'Kendinizde yeni bir devrimcilik varetmek istiyorsanız, devrimin çağrısına kulak verin!' oldu." dedi.

Kgö temsilcisi "Gün, Alişer'den, Sarya'dan, Paramaz'dan, Serkan'dan, Oğuz'dan devralınan devrim bayrağını gençliğin ellerinde yükseltme günüdür" dedi.

Anma töreninde Demokratik Kurt Toplum Merkezi Paris ve Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) adına temsilciler duygularını dile getiren kısa birer konuşma yaptı.Emre Arslan için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Grup Piya şehitler anısına dinleti sundu. Anma törenine PKK, MKP, TKP-ML Kızıl bayrak üyeleri de katıldı.