Münih, Hamburg’ ve Frankfurt'ta ‘adalet ve aydınlık’ eylemi

Almanya’nın Münih ve Hamburg kentlerinde ‘adalet ve aydınlık’ eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Münih, Hamburg ve Frankfurt kentlerinde ‘adalet ve aydınlık’ eylemi düzenlendi.

MÜNİH

Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in faillerinin açığa çıkarılması talebiyle “Suskunluğunuz ortaklığınızdandır” eylemi düzenlendi.

Eylemde Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğrafları taşındı. Almanca bildirilerin de okunduğu eyleme YXK Münih ve Kürdistanlı yurtseverler katıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Fransa’nın suskunluğunu bozmamasının suça iştirak ettiğinin anlaşılır olmadığı belirtildi. İran rejiminin Kürt tutsakları idam etmesi de kınandı. Kürt kadın tutsak Zeyneb Celaliyan’ın sağlık sorunlarına rağmen hala cezaevinde tutulduğu da hatırlatılan eylemde “İran’da idamlara dur de” sloganı ile bugün saat 17:00’da Stachus’ta yapılacak eyleme katılım çağrısı da yapıldı.

Ayrıca 8 Mart etkinlikleri kapsamında 7 Mart Cumartesi günü Marienplatz’da yapılacak yürüyüşe ve 8 Mart günü saat 14:00’da Einewelthaus’da düzenlenen kongrese katılım çağrısında bulunuldu.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentindeki Kürdistanlılar, ‘adalet ve aydınlık eylemi’ yaptı. Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde Altona semtinde düzenlenen eylemde, katliamın faillerinin ortaya çıkarılıp cezalandırılması talep edildi.

Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı miting sırasında yapılan konuşmalarda, Fransız makamlar göreve çağrıldı. Tüm ipuçların katliamın Türkiye istihbaratı MİT tarafından işlendiğini gösterdiği kaydedilen açıklamada, soruşturma davasında her hangi bir gelişmenin yaşanmadığı kınandı.

Mitingin sonunda, Cumartesi günü saat 14’te Hachmannplatz’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Mücadele Günü vesilesiyle düzenlenen yürüyüşe ve Pazar günü Alevi Kadın Diwanı tarafından HAK-EVİ’nde düzenlenen 8 Mart etkinliğine katılım çağrısı yapıldı. Bir sonraki ‘adalet ve aydınlık’ eylemi ise 1 Nisan tarihinde saat 17’de Altona semtinde gerekleştirilecek.

FRANKFURT

Frankfurt’ta Bockenheimer Warte’da bulunan Fransız konsolosluğu önünde “Suskunluğunuz suç ortaklığınızdandır” eylemi Amara Kadın Meclisi tarafından düzenlendi. Eylemde, Cansız, Doğan ve Şaylemez’in ile “Paris katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart taşındı.

“Leyla, Sakine ve Fidan ölümsüzdür”, “Paris Katliamını unutmadık ve unutturmayacağız”, “Her Çarşamba buradayız” sloganları attı.

Eylemde Kadın Barış Bürosu’nun hazırladığı bildiri de okundu.