Prof. Miley: CPT bilgi vermek zorunda

Peace in Kurdistan kampanyasının sözcülerinden Prof. Jeff Miley, CPT’nin derhal harekete geçmesi, öncelikle de Abdullah Öcalan’ın sağlığıyla ilgili bilgilendirmede bulunması gerektiğini söyledi.

CPT'YE ÇAĞRI

Britanya Peace in Kurdistan (Kurdistan için Barış İnisiyatifi) öncülüğünde milletvekili, sendikacı ve akademisyenlerin de aralarında olduğu isimler, CPT'ye İmralı Adası'na acilen heyet göndermesi için bir mektup kaleme aldı. Mektubun imzacılarından Prof. Jeff Miley, CPT’yi göreve çağırdı. 

Mektubu, Peace in Kurdistan üyelerinin yanı sıra Prof. Noam Chomsky, Jeremy Corbyn, Prof. Michael Gunter, Prof. Bill Bowring ve Prof. Mary Davis gibi isimler de imzaladı. Avrupa Konseyi'ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) Başkanı Alan Mitchell’e "acil ve derhal dikkate alınması gereken bir çağrı" başlığı ile gönderilen mektupta, Kürt Halk Önderi'nden üç yıldır hiçbir haber alınamadığına dikkat çekildi. Mektupta, “Öcalan’ın fiziksel durumu ile birlikte şu anda nerede olduğu bile teyit edilememektedir. Sizden acilen harekete geçmenizi rica ediyoruz. Ancak bu şekilde korku ve kaygılarımız giderilecektir. Sözleşmeye taraf olan devletlerin tüm alıkonulma yerlerini ziyaret etme hakkına sahipsiniz ve buna Türkiye de dahildir. Sizden tek istediğimiz, Sayın Öcalan ile görüşmek ve sağlığını kontrol etmek üzere İmralı Adası'na bir heyet göndererek sorumluluklarınızı derhal yerine getirmenizdir. Bunu takiben Türkiye'yi, AK ve CPT yükümlülüklerine tam olarak uymalarını sağlamak için ailesinin ve avukatlarının kendisini ziyaret etmesine izin vermeye teşvik ederseniz çok memnun oluruz. Bu, milyonlarca Kürt’ü ilgilendiren acil bir insan hakları meselesinin ele alınmasına yardımcı olacak ve aynı zamanda Türkiye'deki Kürt meselesine barışçıl bir çözüm bulunması için acilen ihtiyaç duyulan uzlaşı ruhunu da yenileyecektir” denildi.

Peace in Kurdistan kampanyasının sözcülerinden ve mektubun imzacısı Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Jeff Miley, konuyla ilgili Medya Haber’den Erem Kansoy’a konuştu.

'CPT’Yİ DERHAL GÖREVE VE HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ!'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çok önemli bir role sahip olduğunu dile getiren Miley, “Özellikle olası bir barış sürecinin başlaması ve devamı için Öcalan çok önemlidir. Bizler de Kurdistan’a barış kampanyası olarak CPT’yi derhal göreve ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Öncelikle Öcalan’ın yaşamına ilişkin bizi bilgilendirmeliler. Kürt halkının kriminalizasyonuna neden olan ayrıca insanlık dışı ve vahşice olan Öcalan üzerindeki tecridin de derhal kaldırılmasını istiyoruz” dedi.