Tutsak annesi: Abdullah Öcalan'dan haber almak istiyoruz

Tutsak annesi Necla Alkan, "Sayın Öcalan’ın durumunu merak ediyoruz. Tutsaklarımız neyi talep ediyorsa biz de onu talep ediyoruz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için 27 Kasım 2023 tarihinde açlık grevi eylemi başlatan siyasi tutsaklar, 4 Nisan itibarıyla eylemlerini yeni bir aşamaya taşıdı.

Tutsaklar, mahkemeleri boykot edip, telefon ve aile görüşüne çıkmama kararı aldı. Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Cihan Alkan'ın annesi Necla Alkan, tutsakların taleplerinin kendi talepleri olduğunu söyledi.

Oğlunun birçok kronik hastalığının bulunduğunu aktaran Necla Alkan, "Oğlum 20 yıldır cezaevinde. Bu süre zarfında birçok hastalığı çıktı. Oğlum anjiyo ve kasık ameliyatı oldu. Ayrıca bel fıtığı, mide rahatsızlığı ve cilt hastalığı var. Son bir yıldır oğlum hastaneye götürülemiyor. Yaptığımız bütün başvurular sonuçsuz kalıyor. Bu durumu kabul etmiyoruz. Devlet tutsakların kimsesiz olduğunu sanıyor ama öyle değil; tutsakların arkasında aileleri, dostları ve bir halk var” dedi.

'ASLA BAŞARAMAYACAKLAR'

Necla Alkan, tutsakların devam eden eylemlerine işaret ederek, Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin bilgi verilmesi gerektiğini belirtti.

Anne Necla Alkan, "Devlet bir halkın lideri ve önderine tecrit uygulayarak, unutturmaya çalışıyor. Bunu asla başaramayacaklar. Tutsaklarımız neyi talep ediyorsa biz de onu talep ediyoruz. Burada bir halkın inkârı söz konusu. Biz müzakere yollarının açılmasını ve Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözüme kavuşmasını istiyoruz. Kürt halkı artık savaş ve kaos istemiyor. Tutsak aileleri olarak Sayın Öcalan’ın durumunu merak ediyoruz. Tutsakların talepleri yerine gelen kadar biz de bu talepleri dile getirmeye çalışacağız” dedi.