Kölnlülerin Kobanê ilgisi

Almanya’nın Köln kentinde TÜDAY ile Mezopotamya Çocuk Yardımlaşma Derneği tarafından ilan edilen “Kölnlüler yardım ediyor” İnisiyatifi, Kobanêliler için 15 bin Euro’luk kuru üzüm ve çocuk mamasını Suruç’a getirdi.

Almanya’nın Köln kentinde Türkiye ve Almanya İnsan Hakları Derneği (TÜDAY) ile Mezopotamya Çocuk Yardımlaşma Derneği tarafından ilan edilen “Kölnlüler yardım ediyor” İnisiyatifi, Kobanêliler için 15 bin Euro’luk kuru üzüm ve çocuk mamasını Suruç’a getirdi.

Türkiye ve Almanya İnsan Hakları Derneği (TÜDAY) ve Mezopotamya Çocuk Yardımlaşma Derneği’nin ortaklığıyla kurulan “Kölnlüler yardım ediyor” İnisiyatifi, Kobanêlilere yardım etmek amacıyla 15 bin Euro’luk kuru üzüm ve çocuk mamasını Urfa’nın Suruç ilçesine getirdi. İnisiyatif, yardım malzemelerini Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerine teslim etti. Şimdiye kadar bu inisiyatif adına 3 defa toplamda 45 bin Euro’luk insani yardım yapıldığını söyleyen TÜDAY başkanı İlkay Yılmaz, dernek yöneticileri ile geldiği belediye ait Avesta Düğün Salonu deposunda, kampanyalarının Almanya’da yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Önceki gelişlerinde Kobanê’yi ziyaret ettiklerini belirten Yılmaz, 5 bin Euro’luk yardımında Kobanê’ye gönderildiğini kaydetti.

KÖLN’DE KOBANÊ’YE İLGİ

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz, kampanyalarının milletvekilleri, entellektüeller tarafından da destek gördüğünü dile getirerek, “Derneğimiz adına şimdiye kadar 3 kez yardım yapıldı. Toplamda 45 bin Euro’luk bir yardım oldu. İnsiyatifi geçen sene Ekim ayında kurduk. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jurgen Roters, milletvekilleri, yazarlar ve entelektüeller destekledi” diye aldıkları destekleri ifade etti. Yardım çalışmaları sırasında Kölnlülerin büyük bir ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, “İnsiyatifimiz iki dernek ve belediye başkanı Roters’in de katıldığı büyük bir basın toplantısıyla ilan edildi. Kobanê’nin yeniden inşası için çok ciddi bir destek ve yardıma ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bundan sonraki süreçte yardımlarımız yalnızca burası için değil, aynı zamanda Kobanê merkezi için de olacak. Katkıları ve desteklerinden ötürü belediye başkanına, yazarlara, entellektüellere ve bütün Köln halkına teşekkür ediyoruz” dedi.