İmralı tecridi ve görüş yasağı protesto edildi

Eyn İsa halkı, Gire Spî göçmenleri ve Fırat Kantonu Şehit Aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a verilen görüş yasağı ve İmralı'daki insanlık dışı tecridi protesto etti, direnişi büyütme mesajı verdi.

GÖRÜŞ YASAĞI VE TECRİT KINANDI

Eyn İsa halkı ve Gire Spî göçmenleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi ve yeni 'görüş yasağı'nı protesto etti.

Açıklamayı Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eyn İsa Şube Eşbaşkanı Sebri Nebo, parti genel merkezi önünde okudu.

Açıklamada Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ve insanlık dışı disiplin cezaları, bölgeye ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar kınandı.

Bölge halkına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri doğrultusunda mücadeleyi büyütme çağrısının yapıldığı açıklamada, ayrıca uluslararası güçlerin, uluslararası ve hukuki kuruluşların İmralı'da işlenen suçlara karşı sessiz kalması kınandı.
Açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele ve direnişin büyütülmesi gerektiği vurgulandı.

ŞEHİT AİLELERİ DE PROTESTO ETTİ

Fırat Kantonu Şehit Aileleri, İmralı'daki tecridi ve yeni 'görüş yasağı'nı protesto etti.

Açıklamayı Şehit Aileleri Meclisi üyesi Derya Mihemed okudu.

Şehit Aileleri Meclisi'nin önünde yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Önder Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit, işkence ve avukatlarıyla görüşmesinin boş bahanelerle engellenmesi hukuka aykırıdır. Önder Abdullah Öcalan, Kürt halkının iradesini temsil ediyor. Tüm uluslararası insan hakları örgütlerine ve uluslararası topluma, Önder Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kaldırmaya ve bir an önce fiziki özgürlüğünün sağlanması için ahlaki ve hukuki yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz."